Uw winkelwagen is leeg!

Voorschakelapparatuur (VSA)

De spanning van TL-buizen is vaak lager dan de spanning van het lichtnet. Om dit spanningsverschil op te vangen is een voorschakelapparaat nodig. Met een voorschakelapparaat wordt de netspanning omlaag gebracht tot deze gelijk is met de spanning van bijvoorbeeld een TL-buis. Een voorschakelapparaat is eigenlijk en grote spoel die een weerstand tussen spanning en stroom wegneemt.

Een speciale schakeling aan de ingang van het voorschakelapparaat zorgt ervoor dat het armatuur zich als een weerstand gedraagt. Dit betekent geen faseverschuiving tussen stroom en spanning.

Bij een conventioneel schakelapparaat gaat 15% tot 20% van het vermogen verloren in de smoorspoel. Bij een elektrisch voorschakelapparaat is dat slechts 4% tot 10%. Met een elektrisch voorschakelapparaat is dus 5% tot 16% minder vermogen nodig. Gecombineerd met de winst van de hoogfrequentiesturing resulteert dit in een daling van het elektriciteitsverbruik van 6% tot 24%, alleen al met betrekking tot de voorschakeling. Dit verhaal staat los van de daling van het stroomverbruik die wordt gerealiseerd door het voeren van ledverlichting ter vervanging van conventionele verlichting.

 

Webshop door Media Industries

Copyright © 2019 Ledlampenwereld.nl. All rights reserved
Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap