Uw winkelwagen is leeg!

Voltage

Wat is Volt/Voltage?
Bij een elektrisch bron spreekt men van spanning. De benaming van spanning is Voltage. Volt geeft de elektrische spanning aan. De spanning op het lichtnet in Europa is 230 volt. De eenheid van Volt is V dit wordt vaak vermeld in technische omschrijvingen bij elektronische apparaten. Veel voorkomende spanningen zijn : 1.5V, 3V, 12V en 230V.

Wat is laagspanning? Wat is hoogspanning?
In de verlichtingsbranche wordt alles lager dan 48 volt aangeduid als laagspanning. Hoogspanning is alles daar boven.

Wat is Wissel spanning?
Wissel spanning is een periodieke elektrisch spanning die met een bepaalde frequentie wisselt tussen negatieve en positieve spanningsvelden. Wisselspanning wordt opgewekt door een magnetisch veld die in een spoel beweegt, dit wordt bijvoorbeeld toegepast bij Dynamo’s.

De elektrische energie die wordt geleverd door het lichtnet in Europa heeft een frequentie van 50Hz. Met behulp van een transformator kan de wisselspanning worden getransformeerd. Wisselspanning wordt aangeduid met de letters AC ( AlternatingCurrent). Wat is Gelijk spanning?
Gelijk spanning wordt aangeduid met de letters DC (Direct Current) dit is een elektrische stroom met constante stroomrichting. Dit wordt vaak gebruikt bij batterijen of uitgangsspanningen van veel voedingsblokken (ook wel trafo’s genoemd).

Er is vaak verwarring tussen de termen spanning en stroom.

Volt: geeft de spanning aan.
AC of DC: geeft wissel/gelijk stroom aan.

 

Webshop door Media Industries

Copyright © 2019 Ledlampenwereld.nl. All rights reserved
Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap