Uw winkelwagen is leeg!

Veelgestelde vragen

Voor alle vragen met betrekking tot LED kunt u terecht op deze pagina. Klikt op één van de onderstaande vragen om het bijbehorende antwoord te lezen.
Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe werkt LED licht eigenlijk?

LED staat voor Light Emitting Diode en is een halfgeleider component dat zichtbaar licht uitzendt van een bepaalde kleur wanneer er een elektrische stroom doorheen wordt gestuurd.

Slaat het licht met LED niet blauw of groen uit?

LED kan miljoenen kleuren tot stand brengen door simpelweg rode, groene en blauwe LED’s te combineren. In de beginfase van LED, ca 2006 (let wel de eerste uitvindingen van puntcontactdiode dateren van 1920) was er nog veel onduidelijkheid over het op de juiste manier combineren van de rode, groene en blauwe LED’s. Vanaf ca 2010 is deze technologie in een stroomversnelling geraakt en tegenwoordig kan zelfs daglicht worden gecreëerd.

Hoe komt het dat er veel minder stroom verbruikt wordt met LED verlichting?

Door de halfgeleiderconstructie van een led wordt het uitgezonden licht al enigszins gebundeld. Deze bundeling wordt doelbewust vergroot door het kristal in een reflector te monteren om met een kleinere openingshoek een grotere lichtintensiteit te bereiken. Kort gezegd wordt de efficiency van het daadwerkelijk uitzenden van licht enorm vergroot. Op die manier is er veel minder wattage nodig om dezelfde hoeveelheid licht te voeren.

Waarom gaan LED lampen veel langer mee dan conventioneel licht?

Monochromatische LED’s slijten niet door gebruik. De warmte geleiding is echter van cruciaal belang bij een ledlamp. Gebeurt dat niet, dan gaat de levensduur van de led aanzienlijk achteruit. Ook de kwaliteit van de elektronica is van belang.

Stel ik wil het gevoerde licht vervangen door LED licht, moet ik dan niet veel ombouwen?

In veel gevallen zijn de Ledlampen van Ledlampenwereld 1 op 1 te vervangen. Indien u daar niet zeker van bent kunt u altijd contact met ons opnemen via email of telefoon, die staan onder contacten.

Wanneer kom ik in aanmerking voor subsidie?

Grofweg dient er aan een aantal eisen te worden voldaan met betrekking tot onder andere het investeringsbedrag en de combinatie van andere subsidies. Voor een volledig overzicht kunt u terecht op de EIA van de site van de belastingdienst.

Wanneer heb ik mijn investeringsbedrag terugverdiend?

Dat hangt van het soort product, gebruikte armaturen en branduren af. Voor een nauwkeurige berekening van uw besparing kunt altijd bellen met Ledlampenwereld of een afspraak maken met een van onze adviseurs.

Hoeveel stroom bespaar ik per jaar?

Dat hangt van het soort product, gebruikte armaturen en branduren af. Voor een nauwkeurige berekening van uw besparing kunt altijd bellen met Ledlampenwereld of een afspraak maken met een van onze adviseurs.

Voor welke toepassingen wordt LED verlichting gebruikt?

In principe is er voor elke toepassing wel een led lamp beschikbaar. Onze producten worden vooral toegepast in magazijnen, showrooms, sporthallen, winkelcentra en andere openbare gelegenheden.

Heeft het voeren van LED verlichting invloed op andere elektrische apparaten?

Nee, conventionele TL buizen of spaarlampen stralen ultraviolette- of infra rood straling uit. Dit is bij LED verlichting niet het geval.

 

Webshop door Media Industries

Copyright © 2019 Ledlampenwereld.nl. All rights reserved
Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap