Uw winkelwagen is leeg!

Auto Hoogeboom in Zuid-Scharwoude

Sinds 1914 is Auto Hogeboom een feit. Auto Hogeboom is een modern autobedrijf dat bij haar klanten bekend staat als een bedrijf dat met zorgvuldigheid te werk gaat. Voor alles wat met uw auto te maken heeft, bent u bij Auto Hoogeboom aan het juiste adres.

Anders dan vroeger, is het bedrijf tegenwoordig ingericht als een compleet automobiel bedrijf. Het is belangrijk dat de showroom goed naar voren komt. Licht speelt daarbij een belangrijke rol. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Auto Hoogeboom hoog in het vaandel als het om investeringen gaat. Bij het zoeken naar ledverlichting kwam het bedrijf in aanraking met Ledlampenwereld B.V. die een proefopstelling met ledverlichting heeft geplaatst in de showroom. Uit de proefopstelling bleek dat er met de ledverlichting meer lichtopbrengst werd gecreëerd dan voorheen, terwijl minder lampen in de showroom geplaatst waren. Meer lichtopbrengst met minder lichtbronnen, dat is toch wat ieder bedrijf wil?!

1) Aanpak van Ledlampenwereld.nl

Ledlampenwereld werd uitgenodigd op locatie om een alternatief te bedenken hoe wij, als Auto Hoogeboom zijnde, meer licht op de werkvloer konden krijgen met energiezuinige lampen. Al snel ontstond de gedachte om inbouwarmaturen toe te passen met Led TL buizen erin. Wij, auto Hoogeboom, wilde hier graag een proefopstelling van zien. Zoals afgesproken, kwam Ledlampenwereld een week later met twee inbouwarmaturen en plaatste deze in het plafond. Het resultaat was gelijk duidelijk, meer licht zoals wij wensten. Vervolgens maakte Ledlampenwereld een besparingscalculatie waarin duidelijk en overzichtelijk werd weergegeven wanneer de investering zou worden terugverdiend indien we alle conventionele verlichting zouden vervangen. De aantrekkelijke terugverdienperiode van de investering en de betere lichtopbrengst heeft ons doen besluiten over te stappen op ledverlichting van Ledlampenwereld B.V.

2) Situatie vantevoren

Hieronder geeft Ledlampenwereld weer wat de oude situatie was met de conventionele verlichting. In de berekening is rekening gehouden met een gemiddelde brandtijd van 60 uur per week.

Oude situatie Downlighters
Per stuk verbruiken de Downlighters 78 Watt + 22 Watt aan VSA wat samen een verbruik is van 100 Watt per Downlighter. De 100 Downlighters (300 spaarlampen) die Auto Hoogboom had hangen, hadden daarmee een totaalverbruik van 37.440 Kwh per jaar (rekening gehouden met 60 branduren per week).

3) Vervanging van bestaande situatie door ledverlichting

De bestaande 100 Downlighters zijn vervangen door inbouwarmaturen waarin 4 Led tl buizen zijn geplaatst. Deze inbouwarmaturen hebben een verbruik van 40 Watt per stuk. De Downlighter uit de oude situatie had een verbruik van 100Watt. Dit betekend dus een besparing dus van 100W – 40W = 60Watt per lichtbron.

 

  Lampen Verbruik in Kwh per jaar
Huidige verlichting 100 Downlighters 37.440
Ledverlichting 90 inbouwarmaturen met Led tl buizen 11.232

 

De totale besparing bedraagt 26.206 Kwh per jaar.
De aankomende 16,03 jaar* is dat 419.986 Kwh besparing op stroom.

De terugverdientijd van de Led TL buizen van de bovengenoemde situatie is 2 jaar.

* dit is de levensduur van de Ledverlichting naar aanleiding van de branduren.


Auto Hoogeboom profiteert nu van deze duurzame verlichting

 

Webshop door Media Industries

Copyright © 2019 Ledlampenwereld.nl. All rights reserved
Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap