Uw winkelwagen is leeg!

Aansluitschema voor Led TL buizen

Op deze pagina staat een korte omschrijving voor de installatie van Led TL T5 en T8 buizen. Ook als u geen technische kennis heeft, is vervanging van uw oude TL buizen zeer eenvoudig. Hieronder staan 3 stappen beschreven. Daarnaast is er een extra beschrijving om meerdere fittingen aan elkaar aan te sluiten (bijvoorbeeld in een 600x600 conventioneel tl armatuur).

Stap 1 - Stroom uitschakelen en situatie bekijken.
Stap 2 - VSA uitschakelen en draden doorverbinden en controleren.
Stap 3 - Fittingen in het armatuur aansluiten.

Allereerst zullen we kort omschrijven waarom u deze installatie dient uit te voeren. Dit geldt alleen voor de Led T5 buizen en in sommige gevallen voor de Led TL T8 buizen in de lengtemaat 60cm.
  1. Met het uitschakelen van het VSA (voorschakelapparaat) bespaart u al 8 a 12Watt per T8 buis, voor de T5 buizen 30cm is dit 4watt.
  2. Het voorkomt het flikkeren van het licht.
  3. Het verhoogd de levensduur van de Led buizen.
  4. Geen onderhoud meer aan starters die kapot gaan.
Voor onze Led TL T8 buizen kunt u in bijna in alle gevallen 1 op1 vervangen zonder aanpassingen van het bestaande armatuur. Dit geldt voor de 150cm, 120cm, 90cm en 60cm Led TL buizen van Ledlampenwereld . Om een duidelijk beeld te geven of u nu wel of niet hoeft om te bouwen kan een vuistregel gehanteerd worden: U kunt de Led TL T8 buizen van Ledlampenwereld ten alle tijden vervangen als er 1 VSA op 1 tl buis zit aangesloten inclusief starter. (dit geldt voor de conventionele armaturen dus niet de elektronische).

Neem als voorbeeld een inbouwarmatuur van 600x600mm (wordt veelal gebruikt in kantoren): u wilt daar 4 buizen vervangen naar Led TL buizen 60cm. Hier zijn zeer waarschijnlijk 2 VSA’s aangesloten op 4 TL buizen. In deze situatie dient u het armatuur aan te passen zoals hieronder is aangegeven. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u dit liever door een van onze professionele installateurs wilt laten doen. In dat geval kunt u ons dit laten weten.

Installatie van Led TL T5 buizen

Stap 1
SCHAKEL ALTIJD EERST DE STROOM UIT VOORDAT U WERKZAAMHEDEN AAN HET ARMATUUR GAAT UITVOEREN!
Hieronder ziet u een standaard situatie van een TL T5 en T8 armatuur.


Verwijder de starter(s) en breng een 'bruggetje' aan over het (VSA ) voorschakel apparaat. Als voorbeeld hieronder ziet u in stap 2 hoe het eruit dient te zien na de bovengenoemde handeling.

Stap 2


Stap 3 (Is een extra optie)
Fittingen in bestaande armatuur doorverbinden.

Webshop door Media Industries

Copyright © 2019 Ledlampenwereld.nl. All rights reserved
Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap